Home / Sport / Skå siktar mot division 2
Skå IK
Skå IK - Norrtälje Foto: Andreas Gustafsson

Skå siktar mot division 2

Vägen upp i hockeyns divisionssystem kan vara lång och krånglig. Skå IK siktar högt och hoppas avancera en division, bara de fortsätter att kämpa för varandra.
Med flest gjorda mål i grundserien är förväntningarna höga när Skå IK nu går in i Alltrean, fortsättningsserien med ett kval till division 2 i potten.

Långt ifrån TV-produktionernas strålkastarsken återfinns ryggraden i svenskt föreningsliv. Skå IK är Ekerö-laget som krigar på i de lägre divisionerna med hopp om att klättra upp i seriesystemet. Fjolårets sjundeplats i division 3 östra vägdes i år upp med en förstaplats i den jämna serien. Skå IK var seriens målrikaste lag och slutade tre poäng före tvåan Gimå IF.

“Vi tar match för match”

Trots succén i grundserien är lagets huvudtränare, Mikael Ideström, endast försiktigt positiv. Det finns fortfarande mycket att jobba på, mindre skador och andra skavanker sätta käppar i hjulet för dem.
– Det gäller att ta det match för match. Härnäst väntar en trolig seriefinal mot Flemingsberg så det gäller att fortsätta kämpa.
– När som helst kan vi bli drabbade av skador och plötsligt är vi bara tolv stycken på match.
Annorlunda lät det däremot hos lagets veteran, forwarden Christian Sannerdahl.
– Vi ska gå upp. Det har varit målet från första början. Vi vann ju grundserien och nu är det bara att fortsätta. Vi krigar för varandra och visar stort hjärta, fortsätter vi så kommer vi gå upp. Det har vi sagt hela tiden.

Vände och vann

Alltrean inleddes hemma mot Norrtälje, ett lag Skå redan besegrat två gånger under grundserien. Hemma i Allhallen har det varit starka och tagit poäng i samtliga matcher. Det var även Skå som inledde matchen bäst och skapade stort tryck framåt, men trots det var det bortalaget som tog ledningen. Med 20 sekunder kvar av andra perioden och underläge 1-3 kom forwarden Zachary Joy fri och kunde sätta ett psykologiskt viktigt reduceringsmål precis före paus, hans andra mål i matchen.
  I tredje perioden var det ett hemmalag som kom ut med mer fart under skridskorna och återkopplade snabbt greppet om matchen. Tack vare ett effektivt anfallsspel och flera bra boxplay lyckades Skå vända matchen. Slutsiffrorna skrevs till sist hemmaseger med 6-4.

Love Lindqvist andreas

Text: Love Lindqvist  Foto: Andreas Gustafsson

Share Button

About Love Lindqvist

Journaliststuderande på Kaggeholms folkhögskola. Love@lindqvist.com @love_lin