Home / Aktuellt / ”Det här är inte okej!”
Foto: News Øresund

”Det här är inte okej!”

Hyrorna höjs för 821 hushåll på Ekerö. Hyresgästföreningen region Stockholm har under förhandlingar med AB Ekerö bostäder kommit överens om hyreshöjningar från 1 januari 2017. De bara höjer och höjer, säger Barbara Knap.
– Höjning ska användas till att underhålla fastigheter, säger Robert Johansson förhandlare hyresgästföreningen.

Idag 9 december klockan 08:00 har hyresgästföreningen släppt ett pressmeddelande där de slår fast att hyrorna ska höjas på Ekerö. Hyresgästföreningen har i förhandlingar med AB Ekerö bostäder kommit överens om höjningarna. Överenskommelsen innebär en höjning av hyrorna med 1,2 procent från 1 januari 2017 och 0,69 procent från 1 januari 2018.

Varför ska hyrorna höjas?
– AB Ekerö bostäder har rätten att varje år framställa kostnader, de påstod att kostnaden för bolaget ökar med en viss procent. Vi delade inte uppfattning, men under förhandlingar kom vi överens om att hyrorna måste höjas, säger Robert Johansson

Vad ska höjningen användas till?
– Pengarna ska användas till att fortsätta underhålla fastigheterna och till personalen, säger han.

”Vi har redan nu sjuka hyror”

En av AB Ekerö bostäders hyresgäster är Barbara Knap och hon är missnöjd över hyreshöjningen.
– Det är faktiskt inte okej, vi har redan nu sjuka hyror. De höjer hyrorna hela tiden, den ska bara höjas och höjas, säger Barbara Knap.
– Det är inte klokt. Området vi bor i är inte så fantastiskt, husen är gamla. Det är inte kvalité. Människor som bor har inte höga inkomster, säger hon.

Hur kommer höjningen att påverka dig?
– Det är mindre pengar för att till exempel gå på bio, mindre pengar för studerande. Det är mindre pengar i plånboken, avslutar Barbara Knap.


 

Ibrahim Alkhaffaji

Share Button

About Ibrahim Alkhaffaji

Journaliststuderande på Kaggeholms folkhögskola.