Home / Aktuellt / Ekerö kommun bjöd ledningen på lyxresor – detta har hänt
Ekerö kommun i blåsväder Foto: Anton Lindfors

Ekerö kommun bjöd ledningen på lyxresor – detta har hänt

Ekerö kommun lade under förra året 8,75 miljoner kronor på olika konferenser, kurser och annan representation. En av dessa var en fjällresa till Vemdalen där kommunledningen bland annat beställt in vin och champagne för närmare 10 000 kronor –  allt detta finansierat av skattebetalarna. Detta visar en granskning som Aftonbladet publicerat idag.

  • I februari 2015 åkte Ekerös kommuns ledningsgrupp på en konferensresa till Vemdalen för att diskutera kommunens målarbete. I fyra dagar bodde  deltagarna på det dyraste hotellet och spenderade en av dagarna med att åka skidor eller snövessla samt att gå på spa. Under konferensen bjöds också på flera middagar i hotellets restaurang, där det under en av kvällarna beställdes en flaska champagne för 650 kronor in, följt av vin för omkring 9 000 kronor.
  • I december åkte ledningsgruppen till Skytteholms herrgård för en ny konferens. Trots att denna är belägen på Ekerö bjöd kommunen deltagarna på middag och övernattning. I notan ingick fördrinkar för 1 190 kronor och vin för 4 760 kronor och totalsumman landade på över 78 000 kronor.
  • I augusti i år åkte ledningsgruppen till Malmö i samband med en mässa. Även här bjöd kommunen på middag, där det åts oxfilé återigen dracks alkohol. För de sju deltagarna, bland annat kommunstyrelsen ordförande Adam Reuterskiöld (M) , landade notan denna gång på 3 556 kronor.

Enytt kommer under dagen att följa utvecklingen och intervjua representanter från Ekerö kommun. 

alexander

 

 

 

 

 

Alexander Månsson

Share Button

About Alexander Månsson

Journaliststudent, Kaggeholms folkhögskola
Mail: alexander.mansson1@gmail.com