Home / Nyheter / Enkät: Har Ekeröborna bytt bildäck?
Foto: Joseph Hettrel

Enkät: Har Ekeröborna bytt bildäck?

Igår, den första december, var första dagen man var tvungen att ha vinterdäck på sina bilar enligt lag. Tidigare var man tvungen att använda vinterdäck när det har blivit vinterväglag. Vi på Enytt gjorde en enkät för att ta reda på om Ekeröborna har satt på vinterdäcken.

Frågor:

1.Har du satt på vinterdäcken?
2.Är det du själv som sätter på vinterdäcken?
3.När brukar du sätta på vinterdäcken?
4.Vet du vilket datum det är lag på att ha vinterdäck på bilen?

 

Gunilla Wallin-WilsonGunilla Wallin-Wilson 64år

– Jag har en helt ny bil och har vinterdäck men inte dubbar. Det är mina söner som sätter på vinterdäcken. Jag satt på dem för 3-4 veckor sedan. Den första december är det lag.

Helena Strömbäck

Helena Strömbäck 48år

– Ja, det är min man som sätter på vinterdäcken. Vi brukar sätta på vinterdäck när det blir vinterväg, det kan vara innan första december.
Det är första december man måste ha på vinterdäck.

 

 

 

 

Petra Jensen 44år

– Jajemen. Nej, men det gör min man. Vi brukar sätta på vinterdäcken när det börjar drar ihop sig. När det blir kallt. Vi går mest efter väder och inte almanackan. Nej det vet jag inte, typ 1:a november. 

ANONYM

– Ja! Jag själv brukar inte sätta på däcken. Det är bilverkstaden. Jag brukar sätta på vinterdäck i mitten av november. Jag vet inte vilket datum man måste ha vinterdäck, kan det vara 15:e november?

ANONYM

– Ja, inte själv dock, jag fick lämna in den. Bultarna satt så hårt, jag fick inte loss dem. Jag brukar sätta på vinterdäcken själv. Det är första december.

joseph

Joseph Hettrel

 

Share Button

About Joseph Hettrel

Studerar journalistik
Gillar att göra videos och grafisk design.