Home / Aktuellt / Julkonsert med Mälaröarnas Musiksällskap
Mälaröarna Musiksällskap
Symfoniorkestern Foto: Mamus.se

Julkonsert med Mälaröarnas Musiksällskap

På lördag väntas julmusik i både klassisk och modern tappning av Mälaröarnas Musiksällskap (MÄMUS)
MÄMUS arrangerar tillsammans med konsertmästare Helena Hansson en julkonsert i Skå Kyrka på Färingsö. 
Solist Tua Åberg, operasångerska och koloratursopran står för skön sång under kvällen i samarbete med dirigent Erik Nordenbäck och symfoniorkestern.

– Vi hoppas på att många kommer och lyssnar , vi vill förmedla en fin julstämning med både klassiska och moderna toner. Att spela i en kyrka skapar alltid en speciell känsla, säger Eva Liljeros ordförande i Mälaröarnas Musiksällskap.

Förberedelserna består av flera repetitioner med solisten Tua i Herman Palmsalen i Stenhamra. Att marknadsföra konserten har också varit en viktig del av förberedelsen och se till att allt praktiskt fungerar kring arrangemanget.

Vi har i princip alltid en julkonsert, några år har en del av orkestern varit med och spelat på Ekerö församlings julkonserter, säger Eva Liljeros.

Mälaröarnas Musiksällskap är en ideell musikförening som består av olika orkestrar och ensembler. Föreningen är öppen för alla som regelbundet vill musicera med andra. Medlemmarna är både nybörjare och professionella musiker och i alla åldrar. Föreningen är verksam i Ekerö kommun där också konserter framförs regelbundet.

-Vi är cirka 50 medlemmar, om man räknar bort dom som kommer och spelar då och då. 2019 har vi 50-årsjubileum! Säger Eva Liljeros 

Plats: Skå Kyrka, Färingsö

Datum: Lördag 10 December

Tid: 15 – 16:30

Arrangör: Mälaröarnas Musiksällskap

Nathanelle
Nathanelle Andersson
Share Button

About Nathanelle Andersson

Journaliststudent på Kaggeholms folkhögskola, 27 år gammal från Västerås.

Nathanelleandersson@live.se