Home / Krönikor / Krönika: ENYTT – nyheter från ett nytt perspektiv

Krönika: ENYTT – nyheter från ett nytt perspektiv

Det har på något sätt verkat som allt fler ouppmärksammade nyheter kommit upp de senaste tre veckorna på Enytt redaktionen. Nyheter som Aktuellt och andra stora redaktioner inte anser är viktiga har lyfts fram och blivit sedda. Små nyheter har blivit stora. Jag kan tänka mig att det är bra för läsare på Ekerö att kunna få hjälp med deras samhällsproblem.

Ta till exempel alla dessa trafikproblem med fartkamerorna här på Ekerö, som inte uppmärksammades så mycket i media. Problemet kvarstår fortfarande. Den här nyheten uppmärksammade Enytt. Vi hoppades på så sätt kunna förmedla det vidare till kommunen. Jag anser att det behövs. Det har till exempel varit mycket prat kring frågan om Adelsöborna ska få en bro över till ön eller inte. Varför blev denna nyhet så stor? Jag tror att den drog till sig uppmärksamhet på hemsidan för att de fick chansen att göra sina röster hörda.

Det är en av anledningarna till varför det faktiskt är stort engagemang på Ekerö. Vi hjälper till. På vår hemsida kan jag se vilka nyheter som dragit störst uppmärksamhet som rör Öarna, kommunen, Ekerö kommuns politiker och så vidare. Vi informerar Ekeröborna om Ekerö, vi informerar Stockholm om Ekerö, och vi upplyser om lokala händelser för andra nyhetsbolag. Ta till exempel den nyligen spridda nyheten om att Ekerö Kommun åkt på lyxsemester. Vi var bland de första att åka dit LIVE, och sedan publicerade vi inslaget före Aktuellt.

Det är imponerande om man jämför skillnaderna och förutsättningarna på redaktionerna. Trots att vi är två klasser på cirka 15 personer vardera, så försöker vi också göra så att det blir så likt en riktig redaktion som möjligt. Vårt mål är att redaktionen ska gå runt. Självklart känner jag alltid att jag vill göra det så bra som möjligt så att alla blir nöjda, det är den största orsaken till förbättring. Vi har nu suttit på redaktionen i tre veckor och vi har lärt oss enormt mycket.

Det sägs att det näst bästa efter att veta något är att veta hur man ska ta reda på det, och det har jag verkligen lärt mig. Enytt är allt annat än dåligt för Ekerö.

 

 

 

Miriam

Miriam Lostig

Share Button

About Miriam Lostig

Studerar TV-produktion på Kaggeholms folkhögskola. Mål: att bli fotograf eller reporter inom modebranchen.