Home / Aktuellt / Skola på Ekerö med i PISA-mätning
Foto: Aaron Burdon Stocksnap.io

Skola på Ekerö med i PISA-mätning

Under tisdagen publicerades rapporten av Programme for International Student Assessment (PISA). Det visade sig att Svenska niondeklassare presterade bättre i alla undersökta områden än tidigare resultat från 2012. De ämnen eleverna testades i var matematik, läsförståelse och naturvetenskap. Resultaten ligger nu i linje med det utsatta medelmåttiga snitt som Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) har tagit fram.

Ekerö kommun rankas som sjätte bästa skolkommun i hela landet. För att ta reda på om det är en bidragande faktor till det förbättrade PISA resultatet, åker Enytt i morgon 8.12 till Uppgårdsskolan på Färingsö. Vi träffar rektor Lillemor Bergquist om hur förberedelser har varit inför PISA test.

 

 

 

leni

Leni Bergh

Share Button

About Leni Bergh

Journaliststuderande på Kaggeholms Folkhögskola. Fascineras av människors berättelser och livsöden.