Home / Kultur / Slöjans historia berättas i Stenhamra
Kvinna med slöja Foto: Hernán Piñera /Flickr

Slöjans historia berättas i Stenhamra

Ekerö Kultur arrangerar just nu tillsammans med Sollentuna Hembygdsförening en utställning om slöjans historia i västvärlden. Utställningen som heter Svenskt huvudkläde – Slöjan i västerländsk tradition har skapats av Anne-Berit Lavold.

Utställningen studerar slöjans roll som en del av kulturarvet såväl i Norden som i resten av världen. Huvudklädnadens ursprung beskrivs och dess användande spåras via vikingatid och medeltid ända till idag. Idén till utställningen är sprungen ur frågeställningar om varför huvudklädnader väckt irritation i västvärlden.

Utställningen, som kan ses på Barnens eget bibliotek i Stenhamra fram till den 8:e januari, innehåller dels text och bild och dels modeller av tio huvuden med olika huvuddukar.

alexander

 

 

 

 

 

Alexander Månsson

Share Button

About Alexander Månsson

Journaliststudent, Kaggeholms folkhögskola Mail: alexander.mansson1@gmail.com