Home / Krönikor / KRÖNIKA: julsnaps och modetips

KRÖNIKA: julsnaps och modetips

Vad kan vara mer välbehövligt inför kommande mingel runt snaps och julglögg än det senaste festmodet här på Ekerö. Att kunna föra sig när man har några glas innanför västen bör vara varje modern Ekeröbos högsta prioritet. Här kommer de fem viktigaste modetipsen inför julen 2017.  Detta är tiden när Paris, London och New York kan slänga sig i väggen. Ekerö sätter färgen, tonen och formen. Och det är rakryggat, rött och vitt, och otroligt billigt som gäller.

1. Lägg undan mobilen då och då.

Det finns få saker som är mer attraktiva än närvarande människor. De som ser dig i ögonen, lyssnar när du talar och ger en eftertänksam respons. Släpp låtsasvärlden, och kom ut i den riktiga. Pris: noll kronor.

2. Stanna upp och ta ett djupt andetag när du ser något vackert.

Berätta för ditt sällskap vad du ser. Du ska kanske beskriva snöflingornas graciösa bana från himmel till jord för ditt sällskap? Du visar att du har huvudet på skaft, prioriteringarna rätt, och är medveten om det senaste svenska modet. Att se det som är vackert gör inte vem som helst. Ett ess i skjortärmen på den där spontandejten i mellandagarna. Helt gratis det också.

3. Säg något gott om någon som inte finns i rummet.

Den lilla människan försöker höja sig själv genom att hitta dåliga saker hos andra. Den modemedvetna svensken visar sin storhet och styrka genom att lyfta andra. Stilrent, sexigt och tidlöst. Gör dig till julens mittpunkt.

4. Se saker ur flera perspektiv.

Julen 2017 ska man lägga tunnelseendet åt sidan och se sig omkring. Du är inte en av dem som aldrig ifrågasätter dina egna åsikter. Du kritiserar ditt eget tänkande och tänker att det kanske finns ännu bättre sätt att se på saken. När alla andra fiskar flyter med strömmen, simmar du runt och kollar om det finns något intressant som du aldrig upptäckt sen tidigare.

5. Sträck ut en hand.

Det finns någon i din närhet som du inte förstår dig på. Du är lite obekväm med personen. Men den här julen släpper du garden, ställer någon nyfiken fråga, och pratar en minut extra. Du kanske får en ny modemedveten vän.

Vi hörs igen inför modevåren 2018!

Jonas Lundström

Share Button

About Jonas Lundström