Home / Sport / Utskåpning i SKÅ
SKÅ krossade IF Stortorparna med 12-1 igår, den 29 november.

Utskåpning i SKÅ

Färingsölaget SKÅ IK hade tagit ynka 11 poäng på sina 14 senaste matcher när trendbrottet kom. Till tonerna av ”Back in black” krossade man gästande IF Stortorparna med 12-1. Ett resultat som inte synts på lagets scoreboard på flera år.

A-laget i Skå IK hockey bjöd på en rejäl urladdning när IF Stortorparna fullständigt pulvriserade gästande IF Stortorparna i Allhallen ute på Färingsö. IF Stortorparna stod upp med hårt spel i nio minuter innan Jonas Magnusson tryckte in den första pucken för SKÅ. Efter det var Stortorparna under isen.

– Vi har väl känt att det har varit nära att rinna över länge nu och idag rann det över ordentligt, säger lagledare Magnus Ahlqvist efter matchen.

Utskåpningen var högst välkommen för Färingsölaget som endast spelat in 11 poäng på de 14 senaste matcherna. Enligt Magnus Ahlqvist är schysstare spel och utlandsvärvningar en viktig faktor för framgången.

– Det har varit mycket utvisningar som har förstört för oss men nu har vi snackat om det. Vi hade få spelare i början av säsongen men tränaren har värvat in lite spelare utifrån. Det är helt nytt, säger Magnus Ahlqvist.

Nästa möte för SKÅ IK hockeys A-lag blir på söndag då man gästar Östervåla IF i Lundahallen.

Detta är SKÅ IK:

  • Grundat 1934 i SKÅ
  • Har sin bas på Svanängens IP och Allhallen men spelar matcher runtom i Ekerö kommun
  • Spelar i Hockeytrean Östra som är rankad femma bland Sveriges hockeydivisioner

 

 

Reporter/Foto: Peter Osterberger

Share Button

About Peter Osterberger