Home / Recensioner / Recension – En kväll i december

Recension – En kväll i december

Ekeröbon Sonja Aldén lyckas fånga den vardagliga känslan i julen.

”Stjärnorna lyser för oss där vi går, en kväll i december fick hjärtan att slå”. Även en kvällspromenad kan bli något vackert med rätt röst och musiker.

Sonja väljer att fokusera på det mänskliga, julen är ingen hjälte i den här låten. Den finns med i periferin,  fokus ligger på känslor och tankar. Låten i sig, även om den innehåller det givna bjällerklang som vi har kommit att förvänta oss av julmusik, har ändå något annorlunda.

En kväll i december skulle kunna spelas när som helst på året, den saknar det där lilla extra som annars gör låtar som ”Juligen” eller ”Mer Jul” till givna val i december. Men visst kommer den kunna leta sig in på spellistorna runt om i landet. Ett lugnt inslag från en artist med mycket hjärta.

 

Reporter: Gustaf Silveby

 

Share Button

About Amanda Sandin