Home / Kultur / Första advent – det här händer på Ekerö i helgen

Första advent – det här händer på Ekerö i helgen

Stöpta ljus, julmarknad, barnkör och teater. På söndag är det första advent och med detta följer en massa roliga aktiviteter som Enytt listat upp.

Jul på Rosenhill

När: lördag 12:00 – 16:00, 18:00 – sent
söndag 12:00 – 16:00

Var: Rosenhills Trädgård Café och Musteri, Ekerö

Sugen på en god lunch? Rosenhill har både det och riktigt go fika, detta mellan 12 – 16 både lördag och söndag. Eller kom in lite senare och ät en god middag och njut av en kopp varm must i Rosenhills vackra och stämningsfulla miljö. Men, klä er varmt eller ta med er filt! Det kan bli lite kallt där ute.

Ljuståg och andakt

När: söndag 16.00

Var: Drottningholms slottskyrka

Kom och lyssna på Lovö barnkör när de tar ton i Drottningholms slottskyrka. Tillsammans med dem kommer musikerna Ulrika Björkman och Leif Asp att spela.

Scouternas julmarknad

När: lördag 10:00 – 15:00

Var: Coop Stenhamra

Färingsö sjöscoutkår anordnad sin årliga julmarknad på söndag. Det kommer att finnas chokladhjul, pepparkakslotteri, varm glögg och försäljning av scoutvaror. För de mindre finns det fiskdamm, och självaste tomten kommer vara på plats!

Jul med Prins Gustav

När: lördag 12:00 – 13:00

Var: Drottningholms Slottsteater

Ta en resa tillbaka till 1700-talets julfirande. Julsånger och många andra traditioner finns kvar än idag. Men mycket har även förändrats och såg annorlunda ut förr. Som julklappar till exempel! Firade de verkligen jul utan julklappar…? Från ca 5 år. Biljetter via Ticketmaster.

Vivaldis Gloria

När: lördag 18:00 – 19:15

Var: Ekerö Kyrka

Kom och lyssna på vacker musik! Solister, orkester och även andakt.

Julmarknad Adelsö runt

När: lördag 11:00 – 16:00

Var: Adelsö ringväg

Om du letar efter en bra julklapp, så kan du åka hit! Adelsö smedja erbjuder konsthantverk, Gammalt & Nytt har mycket av just det namnet antyder. På Café Hovgården erbjuds det tomtelunch, blommor och andra roliga saker. Adelsö Butik säljer sin julmat med provsmakning. Premiär av Toftabutiken som har gott om heminredningsdetaljer.

Julmarknad Östanlid

När: lördag 10:00 – 18:00

Var: Östanlid, Munsö

Själen av julmarknad är väl ändå hemstöpta ljus. Och det hittar ni på julmarknaden i Östanlid! och inte bara det utan där erbjuds det ett stort utbud. Ljuslyktor, bruksföremål och unika ting i stengods och porslin. Te av pepparmynta och hemgjorda salvor av ringblomma och bivax. Åk dit och få dig en dos adventsmys.

 

Reporter: Linn Hallsénius

 

Share Button

About Linn Hallsénius