Home / Nyheter / Generalsekreteraren – ”vore bra att slippa Tyskland”
Pressbild: Generalsekreteraren för Svenska Fotbollförbundet

Generalsekreteraren – ”vore bra att slippa Tyskland”

I eftermiddag lottas grupperna till sommarens VM-slutspel i Ryssland. Sverige har hamnat i pott 3 vilket bäddar för möten med storheter som Argentina och Spanien.

16.00 svensk tid ska den före detta engelska landslagsmannen Gary Lineker guida oss genom lottningen. 32 lag ska delas in i 8 grupper. Personerna som ska hjälpa till med att ”öppna bollarna” är inga mindre än Diego Maradona, Fabio Cannavaro och Carles Puyol m.fl.

Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand som är på plats i Moskva berättar om känslan timmarna innan lottningen och om en eventuell mardrömsmotståndare.

– Jag är inte nervös men naturligtvis finns en anspänning och en stor förväntan. Vi fick tuffast möjliga lottning i både kvalet och playoff så efter det har jag slutat tro på en dröm eller mardrömsmotståndare. Men det är klart att det vore kanske bra att slippa Tyskland.

Att Sverige tagit sig till VM är oerhört viktigt för svensk fotbolls framtid menar Sjöstrand.

-Det betyder otroligt mycket såväl som för intresset som för ekonomin. Det finns miljoner anledningar att vi ska vara glada att vi tagit oss till Ryssland. Det ger oss extra pengar som vi framöver kan investera i Fotbollsutveckling.

Reporter: Filip Palmér

 

Share Button

About Filip Palmer