Home / #METOO / Kvinnor från Ekerö om #metoo – ”Det finns så mycket skam”

Kvinnor från Ekerö om #metoo – ”Det finns så mycket skam”

Elin tror att många fler vågade komma ut med sin historia i och med metoo-rörelsen.


Hur ser du på metoo-rörelsen och känns det viktigt att hålla dialogen vid liv?

-Ja, det är jätteviktigt. Det är jättebra, hela den här grejen. Men det är också jättehemskt, man tänker inte riktigt på att nästan alla har varit med om något. Det som jag tycker är lite tråkigt är att det här händer hela tiden och att folk inte förstod det. Att killarna behöver ha det på papper för att det ska bli verkligt. Medans jag vet att alla mina tjejkompisar har blivit utsatta för någonting. Jag tycker att det är jättebra att det är ute och att det startades en rörelse för att alla skulle våga.

Vad tror du det var som gjorde att alla slöt samman just nu?

-Jag vet inte, men jag tror att man kanske bygger upp det. Det finns så mycket skam, att man skäms för att ha blivit utsatt. Jag kan också relatera till det, att man känner sig lite äcklig även fast det är någon annan som har gjort fel. Att man vågar när man gör det tillsammans, och det är lättare nu eftersom det finns en större feministisk rörelse som man kan luta sig emot. Då är det inte lika läskigt att stå upp för sig själv.

Vad tänker du om vår generation då?

-Vi är mycket mer medvetna än äldre generationer. Jag tänker att de om några måste ha blivit utsatta, med tanke på hur det var när de var i vår ålder, bara det att de har det mer inpräntat att det inte är så farligt. Jag tror inte att de vet så mycket heller och det tycker jag inte att vi ska lägga på dem. Det är tråkigt med folk som går emot men jag tänker också att det inte är deras fel, alla vill ju bli bra behandlade.

Share Button

About Linn Hallsénius