Home / Nyheter / Kvinnor från Ekerö om #metoo – ”En hashtag är ju bara början”

Kvinnor från Ekerö om #metoo – ”En hashtag är ju bara början”

Wilma tycker att #metoo är en bra början.

Hur känns det för dig angående metoo-rörelsen, hur har dina tankar gått?

-Jag tycker att det har varit jättebra. Att det har blivit mycket större, men också att man har reflekterat över att det är så kallade ”småsaker” som faktiskt inte är okej. Saker som folk har ansett har varit okej och som man har känt att ”nej det är ingenting” men som egentligen har varit en stor sak. Men även att det är så många som vågar komma ut med hur det egentligen är. Jag tror att det är så många fler som förstår hur stort problemet är.

Känns det viktigt för dig att hålla igång dialogen?

-Ja, gud ja. En hashtag är ju bara början. Och egentligen så är det en sådan liten del av det här stora problemet som det handlar om. Det är en jättebra början men det är absolut inte nära slutet, det är långt kvar att gå.

Vad tror du det var som gjorde att det plötsligt blev så många som ställde sig bakom det här just precis nu?

-Jag vet faktiskt inte. Det har nog att göra med att det har gått ner så långt i åldrar. Unga som blir utsatta och sen att det är folk som faktiskt vågar. Det är ju bara under den här hösten som det har exploderat, att vi har börjat våga ta ställning till att det faktiskt inte är okej.

Vad tänker du att vår generation kan göra?

-Det är ibland när man hör äldre män säga vissa saker som man kan reagera, de har ett helt annat synsätt än hur det är idag. Det är jättebra att det har kommit till skott nu, att det blir en förändring.

Alexandra Pascalidou ska komma ut med en bok om detta, för att det inte ska stanna här. Vad tänker du om det?

-Jättebra, det är verkligen jättebra. Det måste ju fortsätta spridas och uppmärksammas betydligt mycket mer.

Share Button

About Linn Hallsénius