Home / Okategoriserade / Maths Elfvendal-” Det är något speciellt med spelare som Buffon”

Maths Elfvendal-” Det är något speciellt med spelare som Buffon”

I eftermiddag lottas grupperna till sommarens VM-slutspel och en som är ivrig att få veta vilka vi får i gruppen är landslagets målvaktstränare Maths Elfvendal

-Nu väntar jag in lottningen och tycker det ska bli kul att äntligen veta vilket motstånd vi får så vi kan börja förbereda oss.

Maths Elfvendal säger till E-nytt att det spelar mindre roll vilka lag vi får i gruppen men ser fram emot utmaningen oavsett motstånd.

-Jag har varken dröm eller mardrömsmotståndare. Jag ser däremot fram emot att få tävla mot vilka det nu än blir i ett VM-gruppspel.

I ett VM-slutspel finns det massor av duktiga målvakter men vem han själv tror blir VMs bästa målvakt vill han ännu inte spekulera i.

-Det är väldigt svårt att säga vilka målvakter som blir VM:s bästa målvakter. Däremot kan man säga att det kommer vara väldigt många bra målvakter i turneringen. Jag hoppas såklart att de svenska målvakterna ska vara bäst förberedda och prestera så bra som möjligt.

Dubbelmötet med Italien innebar att Elfvendal för första gången skulle få ställas mot Gianluigi Buffon men under matchernas gång spelade legendarens status ingen roll.

-Det är något speciellt med en spelare som Buffon, som har haft en så lång och mycket bra karriär. I synnerhet eftersom han hade aviserat att det kunde bli hans sista landskamp. Men det är mest i efterhand sådant spelar någon roll. Innan och under matchen är det en motståndare som alla andra.”

Filip Palmér

Share Button

About Filip Palmer