Home / Sport / Skjutbanan lämnas öde i förbifarten – Föreningen får inget svar

Skjutbanan lämnas öde i förbifarten – Föreningen får inget svar

Turerna kring skjutbanan vid Tillflykten på Lovön fortsätter. Bygget av Förbifart Stockholm har tvingat banan att stänga ner. Klubben inväntar nu svar på sin omprövning hos Statens Fastighetsverk men trots att det gått över en månad har myndigheten fortfarande inte hört av sig.

Sedan en månad tillbaka råder det skjutförbud på jaktklubben Mälarös skyttegilles skjutbana vid Tillflykten på Lovön. Enligt klubben innebär saneringskostnaderna konkurs för klubben  och föreningen har därför omprövat beslutet om skjutförbud hos Statens Fastighetsverk. Men klubben har fortfarande inte fått något svar.

– Det var kanske en eller två månader sen vi skickade brevet. Vi fick en bekräftelse på att brevet var mottaget av generaldirektörens sekreterare som sa att vi har för avsikt att återkomma i närtid. Förhoppningsvis händer det väl någonting snart.Vi har sagt att vi inte accepterar deras beslut och vi får inget gehör. Vi har med såhär kort varsel inte råd att sanera, säger Waldemar Fagelberg, kassör hos Mälarös skyttegille.

Enytt har förgäves sökt Statens Fastighetsverk utan resultat.

Mälarös skyttegille – Detta har hänt:

  • Infrastrukturprojektet förbifart Stockholm tvingar Mälarös skyttegille att stänga ner sin skjutbana på Tillflykten på Lovön under bygget.
  • Statens fastighetsverk beslutar att inte förlänga sitt avtal med klubben
  • Från och med den första november i år råder det skjutförbud på banan

Peter Osterberger

 

Share Button

About Peter Osterberger