Home / Nyheter / Ungdomshem frias från misstanke efter 13-årings död
Bilden har inget med fallet att göra. Foto: Pixabay

Ungdomshem frias från misstanke efter 13-årings död

I juli 2017 hittades trettonåriga Jasmine Bergström död på sitt rum på ungdomshemmet Rebeckahemmet på Färingsö – hon hade tagit livet av sig. Jasmine led av flera mentala funktionsvariationer, så som ADHD, trotssyndrom & depression.

Jasmines psykiatriker hade varnat för att depressionen snabbt kunde urarta och leda till självmordsförsök. Detta hanterades med att 13åriga Jasmine placerades på flera vårdhem, och att hon inte hade tillåtelse att träffa någon annan än de anställda på hemmen. Jasmine var placerad på SiS-hem, vilket är statliga vårdinrättningar för ungdomar med missbruksproblem och/eller kriminell bakgrund.

Jasmine hade varken missbruksproblem eller kriminell bakgrund, och därför har frågetecken uppstått efter hennes självmord kring varför hon var placerad på ett SiS-hem. En utredning inleddes efter hennes död, och i början av denna veckan kom beskedet att vårdhemmet frias från misstanke kring att ha misskött Jasmine med tanke på hennes mentala behov. Utredningen sköttes av SiS.

 

Anna-Stina Ericson

 

Share Button

About Anna-Stina Ericson