Home / Aktuellt / Tidigare sändningar – lyssna här
Pressombudsmannen Ola Sigvardsson gästade programmet och pratade om #metoo och namnpubliceringar

Tidigare sändningar – lyssna här

Radio Enytt 5 oktober 2018

Första timmen: På fredag vill ni inte missa Angeläget på radio Enytt. Vi kommer ta upp det spännande ämnet barnkultur och avhandla både litteratur och teater. Du kommer få höra den hyllade författaren Kristina Henkel prata om genus i förskolan. Reporter Elina Stattin tar med oss till en teateruppsättning skapad för bebisar. Missa inte oss klockan 13.00.

Andra timmen: Momochallenge är spelet som tagit världens löpsedlar med storm – men vad stämmer kring ryktena egentligen?
Ett år sedan #metoo – vi får en pratstund med pressombudsmannen Ola Sigvardsson om namnpubliceringar och vad vi kan lära oss av hashtagen.
Ulf Kristersson har fått i uppdrag att bilda regering – vi har med oss satirikern Jens Ganman för att reda ut Sveriges framtid

 

Radio Enytt 12 oktober 2018

Första timmen: I dagens program av Fokus i radio e-nytt kommer vi att belysa kultur som verktyg för att hitta mening och må bra i vardagen. Teater är något som Pelle Sandstrack använder sig av för att berätta om sitt liv i föreställningen ”Mr Tourette och jag”. Anneli Ståhl är nykter alkoholist och har startat löpgruppen ”Running for Serentity” för andra med samma problematik, för att hitta gemenskap och rörelseglädje. Med oss i studion har vi Naghmeh Kamosh som använder humor som kreativt utlopp och uttryckssätt. Vi ska få höra när ”kör för alla” med Caroline Af Ugglas sjunger loss. Vi har även med oss sångerskan Alexandra Ougleva i studion i dag som kommer köra livemusik.

Andra timmen: På fredag återvänder Kultur och samhällsprogrammet ”Angeläget” som den här veckan pratar om psykisk ohälsa. Vi tar dig med till yogamattan där det psykiska välbefinnandet höjs. Till loppet Mental health run där alla är vinnare och gästas av Mikael Lillman som delar med sig av sin kamp mot depressionen. Detta och mycket mer klockan två på fredag i Angeläget.


Radio Enytt 19 oktober 2018

Första timmen: Idag i Fokus ska vi prata om cannabis. Kanada har legaliserat cannabis för fritidsbruk. Bör Sverige gå samma väg? Stefan Löfven har fått uppdraget att bilda regering – men kommer han att lyckas? Vi har med oss Amanda Sokolnicki, ledarskribent på Dagens nyheter. Spelmissbruket i Sverige ökar. Vad är det som lockar? Vi hänger en dag på Casino cosmopol och möter tidigare spelmissbrukaren Adam Reuterswärd. Mobilanvändande och massage – Vad har dom gemensamt? Massören och personliga tränaren Emma Rosell gästar i studion.
Välkomna till Fokus i Radio e-nytt.

Andra timmen: I veckans program av Angeläget har vi fokus på relationer. Hur får man egentligen en relation att hålla? Och hur hanterar man något som olycklig kärlek?
Vi får bland annat höra Gunnar och Kerstin berätta om sitt långa liv tillsammans och får även träffa Linn och Andreas som vigdes i somras – 19 och 23 år gamla.

Share Button

About Mattias Stjernqvist