Home / Kultur / 6 tips på saker att göra på Ekerö i helgen
Slott
Fika på Ekebyhovs slott

6 tips på saker att göra på Ekerö i helgen

Helgen är snart här. Fika, teater, livemusik, sport eller konstutställningar, vi har tips som passar alla.

1.Fika på Ekebyhovsslott, 23 mars, kl 12:00 – 16:00

Fika som en kung, fika på ett slott! Nu på lördag kl 12 öppnar Ekebyhovs slott upp sitt fik tillsammans med livemusik. Fiket kommer hållas av Ekerös IK 08 Hockeylag. Och inte nog med det. Kl 14 går Janne Anderssons Band upp och spelar live till fikat. Kom och njut av fina miljöer, god fika och livemusik.

2.Konstutställning, Ekebyhovs Slottsgalleri, 23 mars, kl 12:00 – 16:00

Om du redan bestämt dig för att fika på slottet. Ta då även tid för att kolla in utställningen som öppnar på lördag. Marie Ericson kommer ställa ut lite målningar och Marianne Svedberg ställer ut allt grafik, målningar och konstobjekt. Om du mot förmodan inte hinner denna helg så oroa dig inte, utställningen kommer ha öppet fram till den 7 april.

3.Barnteater, Ekerökulturhus, teater 3, 23 mars, kl 13:00 – 13:40

Trött på det kalla och tråkiga vädret? Fly till det varma tillsammans med Maja och hennes pappa i föreställningen, “Panik på playan”.

Panik på playan handlar om hur Maja och hennes pappa tappar bort varandra men efter ett äventyr bland vilda djur och främmande människor lyckas hitta varandra. Föreställningen äger rum på Ekerö kulturhus på lördag och är en 40 minuters tillställning gjord för barn. Gratisbiljetter finns att hämta i biblioteket.

4.Berättelser på arabiska, Barnens egna bibliotek i Stenhamra, Al Hakawati Mustafa, 24 mars, kl 14:00 – 15:00                     

AL Hakawati besöker Barnens bibliotek i Stenhamra på söndag. Det kommer bjudas på allt från traditionella historier till nyskrivna berättelser. Det kommer roa, beröra och engagera dig.

Framställningen är för hela familjen, vuxna som små.

5.Vikingacupen & konståkning, Träkvistahallen, 23 mars, kl 8:00

Med 107 spelare och sex lag så drar Vikingacupen igång på lördag. Kom och heja fram ditt lag. Mellan klockan 14:30 – 14:45 så kommer även Ekerös Konståkningsklubb göra en uppvisning som heter duga. Det vill du inte missa.

6.Innebandy, Mälaröhallen, 23 mars, kl 13:00

På lördag är det dags för Ekerö innebandyklubbs A-lag att möta Hammarbyhöjdens IBK. Matchen spelas på Mälaröhallen. Kom och njut av innebandy på högnivå och fika. Heja fram EIK till vinst.

Share Button

About Erik Tischler