Home / Nyheter / Detta är ”Manning”
Ungdomar vid Ekerö centrum. Foto: Felix Martinsson

Detta är ”Manning”

Ungdomar tvingas slåss emot varandra medan andra tittar på.

STOCKHOLM: ”Manna” kallas det nya fenomen där ungdomar bestämmer en tid och plats för att misshandla varandra till någon av dem ligger ner och inte kan fortsätta. Medan de slåss står andra ungdomar och tittar på. 

”Manning” uppmärksammades i slutet av 2018 på Södermalm i Stockholm. De inblandade känner sig ofta nästintill tvingade till att delta. Om de inte ställer upp väntas andra konsekvenser för dem. 

Fenomenet sprider sig. I Bromma och Vällingby har det nyligen skett uppstyrda slagsmål. Vem eller vilka som ligger bakom ”Manningarna” är inte känt. Slagsmålen tar plats utanför skoltid och hittills har endast en anmälning kommit in.

Share Button

About Alexander Persson

Jämtlänningen