Home / Aktuellt / Ekeröbo utsedd till Årets eldsjäl 2019
Jessica Wallblom
Årets eldsjäl

Ekeröbo utsedd till Årets eldsjäl 2019

Jessica Wallblom som i dag bor och verkar på Ekerö fick igår ta emot utmärkelsen Årets eldsjäl 2019 för sitt arbete inom Mälarögymnasterna.

– Det var en helt otrolig känsla att få utmärkelsen, jag fick massor med grattis sms från gymnasterna i föreningen, jag fick gåshud och vart så rörd. Det betyder mycket att känna att man gör skillnad och att allt hårt slit de senaste fem åren fått utdelning. Det känns helt otroligt.

Föreningarna idag runt om i Sverige, men även världen är inte sena med att elitsatsa på ett orimligt sätt. Detta är något som Jessica Wallblom och hennes kollegor fått nog av. Att headhunta barn i så tidig ålder skapar inte trygga barn och unga vuxna. Den typen av psykisk press tror Jessica och hennes kollegor är orsaken till att många barn slutar med idrotten. Hon tror att det kan bidra till att man förlorar många dolda talanger som hade kunnat bli fantastiskt duktiga med rätt stöd. Jessica menar att man visst kan få fram bra gymnaster med värdegrund som har fokus på att ungdomarna i första hand ska ha kul.

Jessica Wallblom och hennes tränarkollega Elin Brodin Berglund fick nog och lämnade den förening de tidigare var aktiva i och valde att starta en ny förening, Mälarögymnasterna.

Jessicas främsta tips till föräldrar och anhöriga som har barn i föreningar vars värdegrund är osund är

 -Föreningslivet bygger på aktiva föräldrar, engagera er i era barns träning. Se barnen och se till att de har roligt, det är viktigt att de inte tappar passionen för sporten.

Utan engagerade föräldrar och andra vuxna så dör föreningslivet.  Jessica ser ljust på framtiden, hon hoppas att med hennes arbete, och uppmärksammandet kring det sprider ringar på vattnet, att fler engagerar sig så den positiva trenden med mer sunda värdegrunder inom gymnastiken håller i sig.

– Hjälps vi åt att bygga unga starka vuxna, får vi också starka och glada gymnaster med glädje i sporten.

Share Button

About Lisa Burman