Home / Sport / Guld för Berg i Thor Masters
Zakarias Berg fick fira guld i Danmark. FOTO: AIK brottning.

Guld för Berg i Thor Masters

Ekerösonen Zakarias Berg fortsätter skörda framgångar i brottningsvärlden. I helgen vann han ett nytt guld i Thor Masters i Danmark. Finalen var en repris på förra året där tysken Denis Kudla stod på andra sidan mattan, och i år fick Berg sin revansch efter silvret förra året. 

Berg startade matchen bäst och hade en 3-1 ledning med bara 90 sekunder kvar av matchen. Trots att tysken reducerade till 3-2 så hade Berg kontroll på matchen och kunde därav ta årets första internationella guldmedalj. Zakarias Berg som tidigare i år blev svensk mästare vann alla sex matcher i 87-kilosklassen under helgen. 

Berg, som är uppväxt på Ekerö, tävlar numera för AIK brottning och är den starkast lysande stjärnan på den svenska brottningshimlen. Under måndagen kom också truppen till EM ut och Zakarias Berg var ett av namnen. Tävlingen går av stapeln i Bukarest, Ungern, 8-14 april.


Share Button

About August Spångberg