Home / Kultur / Marianne Svedberg och Marie Ericson ställer ut på Ekebyhovs slott i helgen
Konstverk från en av Marianne Svedbergs utställningar

Marianne Svedberg och Marie Ericson ställer ut på Ekebyhovs slott i helgen

Konstnärerna Marie Ericson och Marianne Svedberg ställer i helgen ut sin konst på Ekebyhovs slott. De är i full gång med att hänga upp sin konst, allt måste vara i ordning på lördag. Det är första dagen för deras utställning på Ekebyhovs slott.

-Jag är mycket intresserad av psykologi och filosofi. När jag skapar min konst så utgår jag mycket från detaljer, säger Marianne Ericson.

Marianne skapar sin konst bland annat genom att skapa ordning i kaoset. Hon inspireras av naturen i närbild med mycket detaljer. I helgen kan man bland annat se verken ”Små djur under ytan”, ”grottan” och ”sjö med vass”.

Marie Ericsons konstnärskap kännetecknas med att det ibland dyker upp döskallar i hennes konst, det påminner henne om att tiden inte är oändlig, att livet är skört.

Tillskillnad från Marianne så utgår Marie från övergivna ställen i staden. Hennes konstverk kan man ta del av i utställningen på Ekebyhovs slott. Hennes konst inspireras från Lugnets industriområde. Moment of lost place och bort glömda bilder är något som präglar Maries verk.

I helgens utställning kan man ta del av manga som är en av Maries verk som hon även har ställt ut på Liljevalchs salonger. En bild som hon särskilt nämner är en bild på en tjej som ”jojjar”.

De två konstnärerna skiljer sig i sitt skapande, Marie skapar sin kost med inspiration från staden, medans Marianne skapar sin konst med utgångspunkt från landet. Men det som kännetecknar båda dessa konstnärers skapelser är deras sätt att utgå från de små detaljerna.

Nu på lördag har denna utställning öppet för första gången. förberedelserna i skrivande stund är i fullgång.

-Det ska bli så spännande att öppna upp portarna för denna utställning i helgen, spännande att se vad Ekeröborna tycker om våra verk, säger Marie Ericson som är en av de två konstnärerna som ställer ut i helgen.

Share Button

About Lisa Burman