Home / Kultur / Rocka sockorna idag

Rocka sockorna idag

Det är återigen dags att ta på sig två udda strumpor och rocka sockorna för allas lika värde! Idag den 21 mars är det Internationella Downs Syndromdagen, en dag som firas för att hylla människors lika värde och rättigheter.

Rocka sockorna har firats i Sverige i flera år och kommer ursprungligen från USA. Dagen har blivit ett av flera sätt att stå upp för alla med Downs syndrom och hylla alla våra olikheter på ett lätt och lekfullt sätt.

Internationella Down Syndromdagen instiftades av FN och datumet har valts med omsorg. Siffran 21 och tredje månaden på året mars står för att personer med Downs Syndrom i normala fall har tre exemplar av kromosomen 21.

Under hashtagen #rockasockorna brukar flödet fyllas dagarna runt den 21 mars med härliga bilder på färgglada strumpor i olika konstellationer och matchningar. Här nedan hittar du din guide som hjälper dig välja rätt sockor idag.

Så här rockar du dina sockor:

1.Leta reda på ett par strumpor i garderoben. Gärna i någon härlig färg eller med något roligt mönster.

2. Hitta ett par till som inte liknar det första paret. 

3. Välj en av varje och sätt på fötterna. 

4. Ta en bild och dela på sociala medier med hashtagen #rockasockorna

5. Sprid glädje i dina omaka sockor och dela budskapet ”olika är bra”

Share Button

About Emma Heinonen