Home / Sport / Svenskt guld i OS för studenter
Fanny Sjöberg
Fanny Sjöberg (till vänster) kammade hem ett curlingguld i OS för studenter. Foto: almaty2017.com

Svenskt guld i OS för studenter

Den tidigare Ekeröbon Fanny Sjöberg vann tillsammans med det svenska curlinglaget guld i helgen under Universiaden – ett OS för studenter.
  – Det känns superbra, det tog ett tag innan vinsten sjunkit in, säger Fanny Sjöberg.

Fanny Sjöberg, 21, säkrade det svenska guldet i curling under helgens Vinteruniversiad i Krasnojarsk i Ryssland. I mästerskapen tävlar studenter som kombinerar sina eftergymnasiala studier med en idrottslig elitsatsning om medaljerna i klassiska vintergrenar som längdåkning, alpint, ishockey, konståkning och curling. 
– Det var riktigt roligt att ta hem guldet efter bronsmedaljen vid förra Universiaden. Det har varit ett stort mål, säger Fanny Sjöberg.

Det är inte första gången Fanny Sjöberg bärgar blågula guld i internationella tävlingar. 2015 vann hon JVM i Sydkorea tillsammans med hennes lag och före det vann hon elitserien med sitt Team Panthera från Sundbybergs CK 2015.
– Jag började spela curling 2007 som tioåring efter att ha hejat på min pappa i Paralympics i Turin 2006. Därefter började började jag och min bror spela i varsitt lag.

Universiaden har funnits sedan 1959 och kallas ibland för ett ”OS för studenter”. Precis som i OS arrangeras separata spel för vinter- och sommargrenar, vanligtvis går spelen vartannat år.

För Fanny Sjöberg är framtidsplanerna redan utstakade.
– Målet är OS 2026 och fram tills dess klättra på världsrankningen.

Share Button

About Erik Glaad