Home / Nyheter / Ingen konkurs för Teknikmagasinet – ”en fantastisk nystart”
Foto: Emil Pettersson

Ingen konkurs för Teknikmagasinet – ”en fantastisk nystart”

Bolaget Ambia Trading Group köper butikskedjan för 41 miljoner kronor, och räddar därmed dem från konkurs.

I mitten av januari lämnade Teknikmagasinet in en ansökan om konkurs till Solna tingsrätt. Detta berodde på att man hade haft ekonomiska svårigheter under en längre tid. Men nu har läget förändrats i och med att Ambia har valt att köpa upp företaget.

– Detta innebär en fantastisk nystart i det påbörjade arbetet med att anpassa Teknikmagasinet till de förutsättningar som råder inom detaljhandeln i dag. Vi kommer att bygga vidare på vårt tjänsteerbjudande och fortsätta att utveckla vårt produkterbjudande, säger Ulrika Göransson, vd för Teknikmagasinet i ett pressmeddelande.

Köpet innefattar Teknikmagasinets lager och inventarier, aktierna i det norska dotterbolaget med 35 butiker, och rätten att kunna förhandla om fortsatta hyresförhållanden för ca 50 butiker i Sverige. På Ambia Trading Group är man positiv till att affären gått iland.

– För Ambia ser vi stora möjligheter i att utveckla Teknikmagasinet som en del i vår företagsgrupp. Vi ser också möjligheter att bygga en effektiv organisation som hanterar gruppens behov, säger Marcus Andersson, vd för Ambia Trading Group AB i ett pressmeddelande.

Ägarskiftet sker den 10 februari i år.

Share Button

About Emil Pettersson