Home / Nyheter / 1,7 miljarder kronor för att motverka psykisk ohälsa
Foto: Michael Korsgren

1,7 miljarder kronor för att motverka psykisk ohälsa

I torsdags presenterade regeringen överenskommelsen för en budget med syftet att förbättra stödet och vården inom psykisk ohälsa. Nya budgeten ligger på cirka 1,7 miljarder kronor och prioriterar vården för barn och unga med psykisk ohälsa. Finansplanen omfattar även satsningar på mobila psykiatriteam, stöd för personer  med både beroende och psykiatrisk diagnos och suicidprevention.

Enligt förslaget i september, kommer 400 miljoner användas så att flera barn och unga kan få tillgång till psykisk vård. 30 miljoner ska användas för verksamhet som riktar sig mot personer med psykiska funktionsnedsättningar som har svårt att begå vardagliga aktiviteter.

– Psykisk ohälsa är vår tids stora folkhälsoutmaning och de här investeringarna för psykisk hälsa i hela landet behövs, säger socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Share Button

About Michael Korsgren