Home / Nyheter / Ensam kandidat till V:s partiledarpost – oroar inte norrmalmsdistriktet
Fotograf: Jessica Segerberg

Ensam kandidat till V:s partiledarpost – oroar inte norrmalmsdistriktet

Listan på kandidater var till en början lång men ju närmre det slutgiltiga nominerings datumet den 21 februari står Nooshi Dadgostar ensam kvar. Men bristen på utmanare är inget som oroar Vänsterpartiet i Birka-Vasastan.
– Vi förlitar oss helt på valberedningen, säger Jaime Barrios Carillo, ordförande för Vänsterpartiet Norrmalms och Östermalms stadsdelsområden i Stockholm

I mitten av januari meddelade Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt att han lämnar sitt uppdrag vid nästa kongress. Sjöstedt som hållit stolen varm sedan 2012 lämnar för att flytta till Vietnam där hans hustru verkar som Sveriges ambassadör. Spekulationerna kring vem efterträdaren skulle bli drog genast igång men dog lika snabbt ut då de en efter en av de tilltänkta lämnat besked om att de inte kandiderar. 

Förstahandsfavoriten Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesman för Vänsterpartiet, tackade i veckan nej då den offentliga rollen som partiledare inte lockat märkvärdigt. Riksdagsledamot Jens Holm föll bort tätt därefter. Båda ställer sig bakom den nu enda favoriten Nooshi Dadgostar. Andersson skriver varmt om Dadgostar i sin avböjning på facebook.

– Vi har jobbat tillsammans i många år och jag uppskattar henne verkligen. Och hon skulle bli en utmärkt ordförande för vårt parti. Det här kommer bli himla bra och vi gör det alla tillsammans så klart! 

Trots stark uppbackning av V-topparna är Jaime Barrios sparsam med orden angående vad Norrmalms distriktet sagt om frågan under gårdagens medlemsmöte. Han menar att man där beslutat att förlita sig på den valberedning som nu är i full gång och att man inte har några särskilda kandidater man helst skulle se iklädd partiledarrollen. 

Det slutgiltiga beslutet fattas den 21 januari.

Share Button

About Iris Russell