Home / Sport / Fotbollsprogrammet börjar ta betalt
DobbTV

Fotbollsprogrammet börjar ta betalt

Nu kostar det pengar för att se det lokala fotbollsprogrammet, Dobb. Det som har gått att konsumera gratis i 15 år krävs det nu ett abonnemang för.

– Det är en nischad bransch och svårt att få några andra sponsorer till ett fotbollsprogram som till exempel från ett klädbolag.

Men förändringen kommer göra att Dobb växer. 

— Vi jobbar på ett helt nytt eget format som jag tror kan bli väldigt bra. Vi samtalar med externa partners och jobbar på att addera mer än dubbelt så många format framöver.”
Säger Anders Nettelbladt, vice VD på Dobb 2.0.

På den tiden som SvenskaFans finansierade DobbTV:s program så kom pengarna från platsannonser som man sålde till stora bolag som Expekt, Bet365, Norrlands Guld, EA Sports för att nämna några. Men när den nya spellagsstiftningen trädde i kraft 2019 ändrades mycket. När alla spelbolag som ville verka i Sverige nu var tvungna att betala skatt så försvann det mycket pengar som innan hade gått och blivit annonser på Svenskafans.com. Vilket leder oss fram till idag – för nu väljer produktionsbolaget Dobb 2.0 att gå från att sälja annonser till att bli en egen streamingsajt som kräver ett abonnemang för tittarna. Går man in på dobb.se kan man även läsa att med förändringen kommer även en ny app lanseras vid namn “Dobb TV” och att den här utvecklingen ligger helt i linje med vad tittarna önskat i de tittarundersökningar som gjorts.

08 Fotboll

Tidigare har man kunnat ta del av alla deras program gratis via Youtube eller i poddformat. Staylive kommer vara bolaget bakom den nya streamingplattformen. På dobb.se skriver dom att valet landade på Staylive eftersom dom svarade upp på alla deras önskemål så att flytten från youtube skulle kännas så bra som möjligt. 

DobbTV såg dagens ljus första gången 2005 efter att produktionsbolaget Dobb Production AB bildades den 23e februari 2004. Idag har dom sin studio på Birger Jarlsgatan, Norrmalm i Stockholm och producerar flera olika sportprogram i veckan men störst fokus är det på fotboll. Till dom mer välkända hör Eurotalk och 08 fotboll. På senare år har även 3-5-2, en talkshow om allsvenskan och Fantasy TV där en panel guidar dig genom fantasy premier league-djungeln kommit till. 

Idag finns alla programmen (förutom 08 fotboll som det just nu inte finns något besked om) på dobb.se. Från och med den 17e februari kommer det att krävas ett konto och ett abonnemang för att kunna se programmen. För att bara se ett enskilt program kostar det 39kr/månad eller 299kr/år. Vill du ha tillgång till alla program kostar det 59kr/månad eller 499kr/år. Vill du stödja DobbTV extra mycket kan du göra så genom att bli guldmedlem. Förutom allt ovanstående får du då även en exklusiv souvenir, street cred i form av att ditt namn kommer synas i en “tack-till-ruta” och förtur till inbjudningar för Dobb TV:s kommande event.

Share Button

About Carl Hultin