Home / Sport / Lovande inledning på säsongen för FC Stockholm
Foto: FC Stockholm Internazionale

Lovande inledning på säsongen för FC Stockholm

Det nya årtiondet inleddes med en stabil insats från Kungsholmslaget. I lördags gästades dom av IFK Lidingö FK på Stadshagens IP och vann med 4-2 efter en insats som gav mersmak.

Efter 32 minuter gjorde FC Stockholms nya nummer 10 sitt första inofficiella mål i den svartröda-tröjan. Stefan Ostojic skruvade in bollen i bortre och 1-0 var ett faktum. Tio minuter senare skulle dock Lidingö-laget kvittera och lagen gick in till halvtidsvilan med likaläge.

I andra halvlek skulle dock målen komma för hemmalaget. Först utav Marwan Badar, ett ännu inte presenterat nyförvärv sedan Ostojic igen och till sist Taner Kocak. Sen var matchen avgjord. Lidingö fick in ett tröstmål i matchens sista minuter men det hann aldrig bli någon oro hos FC Stockholm spelarna. 

FC Stockholms meriterade tränare Johan Mjällby som går in på sin andra säsong var ändå kritisk efter matchen.

–  Anledningen är att det har sett väldigt bra under januari och jag var nyfiken hur vi skulle applicera till fullstor plan. Defensivt misslyckades vi till viss del i vårt agerande och släppte till för många målchanser till Lidingö. Offensivt såg jag fina kombinationer efter tränat mönster utan att riktigt skapa heta målchanser. Däremot är jag jättenöjd med attityd, löpvillighet och mod i uppspelsfas.

Han fortsätter.

-Förmildrande omständigheter är att hur vi vill spela kräver mycket av spelarna i sina roller och de kommer behöva tid. Nu har jag gnällt färdigt och jag är säker på att vi kommer ha en fin utveckling med bonus att anfallsspelet redan nu ser bättre ut än fjolåret, säger Mjällby på lagets hemsida.

Nästa träningsmatch spelar FC Stockholm borta mot IFK Haninge på Torvalla IP den 8 februari kl 14:00.

Share Button

About Carl Hultin