Home / Kultur / Nassim Al fakir från Vasastan i musikal
Foto: Maria Östlin

Nassim Al fakir från Vasastan i musikal

Ett av Sveriges genom tiderna största barnprogram Trazan & Banarne blir nu musikal med premiär i höst. I en av huvudrollerna ser vi Vasastadsbon Nassim Al Fakir som axlar rollen som Banarne.

Hur fick du rollen?
-Det verkade som att de bara hade mig i tanken. Det är ju en apa liksom, haha. Nej men jag kan ju både sjunga, stå på händer och skådespela så de ville nog utnyttja min mångsidighet. Men just den här rollen är i och för sig lite mer än så. Han är ju god och vill göra det som är rätt. Sen är vi lite lika eftersom jag också är ganska direkt av mig och svara det man tänker.

Har du gjort musikal innan?
–Jag har gjort ytterst få musikaler innan men jag är uppväxt i musikvärlden och har alltid gjort saker som mynnar i sång. Även i barnprogrammen så nyttjade jag det.  Men jag går alltid in för det jag tar mig för som att det vore något helt nytt.

Hur känns det att få jobba med en sådan legendar som Lasse Åberg?
–Ja, det är speciellt och man har ju respekt för det jag har sett att han gjort i filmväg men jag kanske är mer intresserad av vem han är som person och varför han har skrivit saker. Men jag känner att de har ju ändå valt mig och vill ha mig med vilket känns coolt. Han var glad att få träffa mig.

Jaha så ni har redan träffats?
-Ja vi har träffats några gånger tidigare också så vi är nästan lite tjenis nu.

Musikalen sätts upp som en jubileumsföreställning i samband med att Lasse Åberg blir 80 år och Electric Banana Band firar 40 år. Janne Schaffer och Lasse Åberg har tidigare satt upp en liknande musikal men nu får vi se en ombearbetad version med nya figurer och nyskriva låtar. Det är familjeunderhållning men med ett underliggande budskap där miljön står i fokus.

Är musikalen baserad på serien eller helt fristående?
–Musikalen är fristående från serien. De har byggt en story nu där Trasan och Banarne hänger i kojan men onda makter vill få bort dom för de vill skövla ner skogen runt om. De blir lurade lite fram och tillbaka och det blir ett drama kring det onda och goda. 

Är du taggad på att få vara med?
–Alltid!

Share Button

About Sara Bley